Over mij

Ingrid Zaalberg,

Geboren in Den Haag nogal wat jaartjes geleden,Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.

Na een druk en werkzaam leven nu  sinds 16 jaar bezig te genieten  samen met Peter van het vrije leven  in Zuid Hongarije waar we midden in het bos wonen ongeveer 1 km van het dorp verwijderd,zo hebben we van beide kanten de genoegens,de rust en stilte van de natuur om ons heen en als we behoefte hebben aan mensen om ons heen hoeven we niet ver.

We zijn hier komen wonen met onze 4 honden en de bedoeling was dat als er een zou sterven we er geen bij zouden nemen, 2 honden leek ons ook prima en zo zouden we fijn kunnen gaan reizen,een super leuk idee alleen hadden we toen nog geen idee wat er zo al op ons pad zou komen.

De vier honden van toen zijn er inmiddels 10 en het zijn er ook  al veel meer geweest, het zwerfhonden probleem bleek hier groot en zowel Peter als ikzelf kunnen onze ogen daar niet voor sluiten en zo kon het gebeuren dat we geregeld na een uitstapje in de omgeving weer met de een of andere stumper thuis kwamen,of er zat er weer een voor ons hek die vermoedelijk in het bos gedumpt was, dat het zo niet door kon gaan begrepen wij ook wel,het was echt niet de bedoeling een asiel te beginnen en te eindigen met over de honderd honden,en neem van mij aan,het gaat snel hier. 

Ook nemen we geregeld een zwaargewond dier mee bij de dierenarts, daar hebben ze vaak honden liggen die gewond zijn binnengebracht maar geen baas hebben,de betreffende dieren worden daar geholpen maar moeten vervolgens naar de opvang en dat is diep triest,de opvang zit overvol en de dieren zitten daar in te kleine kennels en zijn ook vaak alleen en dat is nou niet direct een omgeving voor zwaargewonde dieren die veel verzorging nodig hebben,dus als we op zo n moment net bij de dierenarts komen kunnen we niet anders dan zo n arm dier mee naar huis nemen.

Zo hebben we ook al een paar keer gewonde Ransuilen bij hun meegenomen die we verzorgen tot ze weer gezond zijn en dan weer vrij laten in de natuur om ons heen.

Gelukkig kregen we contact met verschillende stichtingen in Nederland en Duitsland die ons hielpen goede bazen voor onze zorgenkindjes te vinden.o.a. Stichting Esperanza Hoop voor honden  en De Ranja club van Maureen  en stichting Tierheimleben in not

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er veel voldoening in vind om dieren te helpen,ik heb vroeger al mijn ouders tot waanzin gedreven door alles wat er maar in de verste verte zielig uitzag mee naar huis te slepen,we woonden in een kleine flat met een klein balkonnetje,echt super was dat dus niet.

Echt van alles heb ik mee naar huis gebracht,waarschijnlijk waren mijn ouders af en toe bang om de deur voor mij open te doen, het begon met jonge vogeltjes daarna bijna volwassen kraaien,eenden,eekhoorns,konijnen,katten en natuurlijk honden, daarom vermoed ik dat ik er zelf om gevraagd heb dat er nu voortdurend zwerfhonden en honden die dringend hulp nodig hebben op mijn pad komen.

Op de pagina Onze Honden stel ik onze huidige meute voor.

Reactie plaatsen

Reacties

Silvia Buchholz
2 jaar geleden

Hallo Frau Zaalberg, ich wollte gerne nachfragen, ob Sie noch Bilder im Auftrag malen. Bitte seien Sie so nett und schreiben mir kurz.
Vielen lieben Dank Silvia Buchholz