Zwerfhondenhulp in Hongarije, Polly

Gepubliceerd op 21 november 2019 om 16:05

Zo zag Polly eruit bij aankomst,behoorlijk verwaarloosd en triest.

En helaas aan een oogje blind.

Maar na 6 weken is het een heel ander hondje.

 

Het verhaal van Polly begint op 15 oktober, Peter en ik gingen er fijn op uit, het was prachtig weer en dan is het fijn om de omgeving te verkennen en de natuur in te gaan,Peter fotografeert graag en door de herfstkleuren was het extra mooi, een fijn ontspannen dagje dus, tot........... jawel hoor op de terugweg zagen we haar liggen langs de kant van de weg, geen huis in de verre omtrek te bekennen en dan is het wel duidelijk,gedumpt en ook nog op een heel beroerde plek, ik ben naar haar toegelopen om eerst maar eens te kijken of ze wel benaderbaar was wat wel het geval was, ze leek duidelijk blij met de aandacht, terwijl ik bij haar stond stopte er een passerende auto en de bestuurder riep me, hij vertelde dat hij er geregeld langsreed en dat ze daar al een paar dagen lag, echt je verstand staat stil bij zoiets, wel langsrijden en het zien maar verder niets doen, bel op zijn minst een asiel of andere opvang zodat ze geholpen kan worden maar nee je rijdt dan gewoon door, ik zal dit soort dingen nooit begrijpen.

Na dit verhaal was het wel duidelijk dat ze hulp nodig had, ik heb haar opgepakt en de volgende morgen zijn we direct naar de dierenarts gegaan om te kijken of ze een chip had, niet dus en zo is er dan ook geen baas bekend en ook dat is hier helaas normaal, iedereen is ook in Hongarije verplicht de hond in te laten enten tegen hondsdolheid en het dier te laten chippen maar ja dat kost geld en er zijn nog steeds genoeg mensen hier die dat niet voor hun hond over hebben.

Ze is de volgende ochtend direct ingeënt, gechipt en  gesteriliseerd , ze is hierna pijlsnel opgeknapt, wel sliep ze de eerste twee weken nog erg veel maar dat is ook wel normaal, eerst zomaar alleen achtergelaten  en daarna een operatie en heel erg veel nieuwe indrukken.

Het gaat inmiddels geweldig goed met Polly, ze is nu 6 weken bij ons en aankomende zaterdag vertrekt ze naar Duitsland waar voor haar via de stichting Tierheimleben in Not een nieuw tehuis is gevonden, een betere en liefdevollere plek is er denk ik niet te vinden, haar nieuwe bazen hebben een soortgelijk hondje gehad en eigenlijk wilden ze nog twee jaar wachten voor er een nieuw hondje zou komen maar ze kregen de foto s van Polly te zien en waren gelijk om, ze lijkt enorm op hun inmiddels overleden hondje en dat konden ze niet weerstaan, ik heb inmiddels zowat dagelijks contact met ze en ik ben er zeker van dat Polly een mazzelkont is.

Ze stuurden ook nog een hele lieve foto van hun vorige hondje en Polly samen en die zegt al meer dan genoeg.

Polly gaat een fijn leven tegemoet maar wat zal het weer moeilijk worden om haar te zien vertrekken,ze is maar 6 weken bij ons geweest maar heeft onze harten al helemaal ingenomen.

 

 

 

 

Het is echt een grappig hondje.

De bal daar snapte ze in het begin niets van maar dat is inmiddels ook verholpen

De lieve foto die ik van de aankomende baasjes kreeg, ze lijken inderdaad best veel op elkaar maar wat karakter aangaat zijn het beslist heel verschillende hondjes en dat is ook goed zo.

Reactie plaatsen

Reacties

Alfred Ruppert , Maastricht
5 jaar geleden

als nieuwe “00m” van Polly ben ik zeer benieuwd haar met de kerst te leren kennen. Ze zal het bij mijn zus en zwager zeker heel goed hebben. Ze zal van ons houden. Bedankt voor de redding van dit hondje.

Ingrid Zaalberg
5 jaar geleden

Polly is een mazzelkont, eerst door ons gered en daarna al snel een nieuw en liefdevol tehuis gevonden en nu ook nog een nieuwe oom 😍 jullie zullen zeker veel plezier met haar hebben want het is een schatje.

Monique D’Elfant
5 jaar geleden

Ik ga Polly ontmoeten tijdens haar eerste wintervakantie in Oostenrijk..

Ingrid Zaalberg
5 jaar geleden

Wat leuk, ik ben heel benieuwd of ze de wintersport leuk gaat vinden.
Ik verheug me al op de foto's.